• Kurkvloer Nazaré naturel
  • Wicanders Vinylcomfort Alaska Oak
  • Kurkboomgaard
  • Corsica AM33
  • Qualycork clic zwartbruin

Qualycork Clic kurkvloer:
zwevende kurkvloeren met clic-systeem

Qualycork clic zwevende kurkvloeren zijn voorzien van de revolutionaire Uniclic-verbinding. Deze laat toe de panelen makkelijk en zonder lijm in elkaar te klikken op een vlakke, stabiele ondergrond.

Voorverniste Qualycork vloerpanelen bestaan in 3 afmetingen m.n. 900x300mm, 612x440mm en 1200x210mm. Voorverniste Qualycork klikvloeren werden reeds voorzien van een beschermlaag voor normaal gebruik en kunnen met stofzuiger, vliesdoekjes of een goed uitgewrongen dweil onderhouden worden. Indien deze vloeren geplaatst worden in intensiever gebruikte ruimtes als woonkamer, bureel, keuken of speelkamer kunnen deze na de plaatsing voorzien worden van extra vernislagen voor intensief gebruik.

De panelen bestaan uit een toplaag in kurk, een tussenlaag in HDF en een onderlaag in kurk. Een aantal dessins zijn leverbaar op 10mm dikte met als opbouw een toplaag van 2,5mm, een HDF van 6,5mm en een onderlaag van 1mm. De andere dessins zijn leverbaar op 11mm dikte, waarbij de opbouw een toplaag van 3mm is, een HDF van 6,5mm en een onderlaag van 1,5mm.

Een 6-tal motieven kunnen ook onvernist voorzien worden waardoor ze afgewerkt kunnen worden in één van de 73 standaardkleuren, een RAL- of een NCS-kleur.
Ongelakte Qualycork kurkvloeren kunnen in volgende afmetingen:

  • 900 x 300 x 10 of 11 mm, steeds zonder facetranden (V-groeven)
  • 612 x 440 x 11 mm, steeds met 4 facetranden
  • 1164 x 195 x 10,5 mm met enkel op de langse zijde een facetrand zodat u een plank-effect bekomt

Deze vloeren moet men net als te verlijmen kurkvloeren de nodige vernislagen geven na plaatsing. Voordeel is dat deze vloeren natter kunnen gedweild worden omdat de naden tussen de panelen afgesloten worden.

Wenst u liever een hout- of natuursteenmotief gecombineerd met de voordelen van een kurkvloer? Dan kan u kiezen uit 16 Qualycork print-motieven op voorverniste vloerpanelen.
Deze panelen hebben een afmeting van 915 x 305 x 11 mm afgewerkt zonder facetranden en met Uniclic-verbinding.