• Lamett Palace Titanium
  • Europlac Eik Brume Classique
  • Lamett Oslo White Oil
  • Par-ky Lounge Desert Oak
  • Par-ky Deluxe Brushed Mystery Oak

Parketvloer

Parketvloeren zijn nog steeds een populaire vloerbekleding die vervaardigd worden van een natuurlijke grondstof. Met hun aardetinten dragen parketvloeren bij aan de warme uitstraling en gezelligheid van uw interieur.

De term parket mag eigenlijk alleen gebruikt worden als de slijtlaag (het deel waarop men loopt) van hout is en een minimale dikte heeft van 2 mm.

Er zijn verschillende soorten houten vloeren: massief parket, samengesteld parket en fineervloer.

Massief parket is opgebouwd uit één enkele massieve plank en uit één enkele houtsoort.

Samengesteld parket of ook wel meerlagig parket of lamelparket genoemd, is opgebouwd uit 2 of meerdere lagen. De toplaag is doorgaans 4 of 6 mm. Door de lagen-opbouw die kruiselings gebeurt, is dit parket veel stabieler dan een massief parket.

Fineervloer is een houten vloer met een toplaag van ca. 0,6 mm. Het fineer wordt in de fabriek op een HDF-plaat verlijmd en afgewerkt met een zeer slijtvaste vernislaag. Fineervloeren worden bijna altijd met klik-verbinding geplaatst en zijn een perfect alternatief voor laminaat. Natuurlijk zijn deze houten vloeren omwille van hun geringe dikte en hun gering verbruik aan natuurlijke grondstoffen budgetvriendelijker dan een parket.