Raamdecoratie - BinnenzonweringRaamdecoratie - Binnenzonwering

Maak van je huis een échte thuis!


Raamdecoratie brengt gezelligheid, charme en extra sfeer in je interieur. Allerlei raamdecoratie voor zowel een klassieke als een moderne inrichting vind je bij Corki interieur. Verschillende vormen van ramen vereisen een ander type van raambekleding, Corki interieur staat je graag met raad en daad bij in het kiezen van het geschikte materiaal.

Laat je inspireren!


Sfeermaker

Raamdecoratie brengt zeer veel gezelligheid, charme en extra sfeer in huis. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden en kleuren dat er voor ieder interieur wel een geschikte vorm van raamdecoratie kan gevonden worden.

Privacy

Met raamdecoratie heb je ineens heel wat meer privacy, het zorgt ervoor dat voorbijgangers of buren minder snel of niet naar binnen kunnen kijken.

Verduisterend

Raamdecoratie is beschikbaar in 3 soorten verduistering. Gaande van transparant naar semi-transparant tot verduisterend. Met een verduisterende stof kan je een kamer donkerder maken, ideaal voor slaapkamers waar je liefst zo min mogelijk licht hebt. We weten ondertussen uit diverse studies dat een donkere slaapkamer bijdraagt aan een optimale nachtrust.

Energie sparend

Met raamdecoratie hou je zonlicht buiten tijdens de zomer waardoor warmte automatisch minder binnendringen en raamdecoratie houdt de warmte binnen tijdens de koude winters. Er zijn verschillende vormen van raamdecoratie die zorgen voor extra isolatie. Raamdecoratie draagt dus bij aan de temperatuurregulatie.

Horizontale houten jaloeziën - kleur wit - kinderkamer

Inbraakpreventie

Door de extra privacy die je creëert met raamdecoratie kunnen andere mensen minder goed naar binnen kijken, maar maak je het inbrekers dus ook ineens een heel stuk lastiger om in te schatten of er iemand thuis is. Koppel daar een elektrische raamdecoratie aan met bijvoorbeeld een Tahoma box van Somfy ... dan kan je zelfs zonder domotica op verschillende tijdstippen en waar je ook bent je raamdecoratie vanop afstand bedienen.

Bescherming tegen verkleuring

Raamdecoratie houdt de zon tegen en beschermt dus ook je vloer en je interieur tegen verkleuring.

Op maat gemaakt

Al onze producten worden gemaakt op maat van uw interieur, op basis van een grondige opmeting, foto's en eventueel advies aan huis.

Diversiteit

In de loop van de jaren zijn er geleidelijk ook heel wat verschillende vormen van ramen op de markt gekomen. Corki interieur beschikt over heel wat know-how en meer dan 20 jaar ervaring om u deskundig te helpen bij het kiezen van de meest geschikte raamdecoratie voor uw ruimtes en dat perfect past bij uw gekozen bouwstijl.

Om u het beste te kunnen bijstaan is het aangeraden om eerst met benaderende maten onze toonzaal te Diest te bezoeken, foto's meebrengen is ook ideaal om u van een gepast advies te kunnen voorzien en u een prijsindicatie te kunnen opmaken. Bij bestelling meten wij - indien gewenst - uw raamdecoratie nog op voor de productie van start gaat, zo kan u gerust zijn van de opmeting en bij opmeting overlopen we nog alle details van bediening, plaatsing, e.d. zodat u met een gerust gemoed kan wachten op uw nieuwe sfeerbepalende raamdecoratie.

Plaatsing en afwerking kan gebeuren door onze eigen deskundige vakmensen of kan door uzelf uitgevoerd worden. Wenst u de plaatsing zelf uit te voeren en heeft u een vraag ... twijfel dan niet ons te contacteren ... wij zijn uw hulplijn!

Overgordijnen en glasgordijnen

Overgordijnen en glasgordijnen hangen aan een rail of roede en kunnen in transparante, semi-transparante en verduisterende stof. Je kan ook het confectietype kiezen van plooi tot wave tot ringen ... Overgordijnen kunnen ook gevoerd worden voor een extra isolatie.

Vouwgordijnen

Nog steeds de populairste vorm van raamdecoratie. Ook vouwgordijnen zijn beschikbaar in transparante, semi-transparante en verduisterende stoffen en kunnen al dan niet gevoerd geleverd worden. Een vouwgordijn zorgt voor een warme sfeer in elke kamer van je huis en passen zowat in elk interieur.

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen of ook wel Japanse wanden of vlakwanden genoemd zorgen voor een elegante, stijlvolle en rustgevende eigentijdse uitstraling.
Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn het meest simpele systeem van raamdecoratie, ideaal om de lichtinval in je woning te regelen en inkijk te voorkomen. Met een rolgordijn kan je de stof gewoon op en neer halen met een ketting, veer of zelfs elektrisch (met of zonder bekabeling). Door de zeer ruime keuze aan decoratieve stoffen en verschillende soorten stoffen: transparant, semi-transparant of verduisterend kunnen rolgordijnen in uiteenlopende interieurs toegepast worden.

Duo-rolgordijnen

Duo rolgordijnen zijn eigenlijk hetzelfde als gewone rolgordijnen, maar bestaan dan uit een dubbele laag stof waarbij twee verschillende stoffen in de vorm van horizontale banen elkaar afwisselen. Eén stof is transparant en de andere stof is semi-transparant of verduisterend. Door te spelen met de banen kan je lichtinval en privacy helemaal zelf bepalen.


Verticale lamellen

Verticale lamellen bestaan uit een rail en verticale lamellen in textiel, screen of pvc. In de rail zitten runnders die je links en rechts kan verschuiven maar die er ook voor zorgen dat je de lamellen kan kantelen waardoor je zelf kan inspelen op lichtinval en inkijk.

Jaloezieën

Ook jaloezieën vormen een ideale zonwering waarbij je zelf kan inspelen op lichtinval en inkijk. Ze zijn beschikbaa rin aluminium, pvc en hout. Aluminium jaloeziën geven een moderne, industriële uitstraling aan je woning. PVC lamellen gunnen je privacy zonder dat je de lamellen hoeft open te kantelen en toch nog voldoende licht binnen krijgt. Houten jaloezieën creën een unieke sfeer in elke ruimte in je woning en de enorme variatie mogelijkheden maakt dat houten jaloezieën in elk interieur passen ... van klassiek tot modern.

Plissé en Duette (honingraat)

Dit zijn systemen die bestaan uit een geplooide stof, beschikbaar in transparante, lichtdoorlatende en verduisterende stoffen. De meest isolerende zijn de duette systemen in verduisterende vorm, deze worden uitgevoerd met een aluminium binnenlaag. Dit systeem kan zelfs uitgevoerd worden in een top-down en bottom-up systeem, waardoor je raamdecoratie zelfs in het midden van het raam kan hangen en er wel lichtinval blijft maar je toch van privacy geniet. Deze systemen zijn ideaal voor uitvoering bij speciale vormen van ramen.

Kleeftextiel

Kleeftextiel werkt inkijkwerend en zonwerend. Het is een subtiel en relatief goedkoop alternatief voor raamdecoratie die je de nodige privacy geeft en het onderhoud van je ramen verminderd.
Funcitonele rails

Corki interieur heeft een uitgebreid gamma van functionele gordijnrails voor glasgordijnen en overgordijnen, zowel voor muur- als plafondbevestiging.

Decoratieve roedes

Corki interieur biedt ook decoratieve roedes in alle vormen en kleuren in harmonie met uw interieur.

Realisaties

Laat je inspireren door onze realisaties.