SteentapijtDé naadloze vloer ...
stevig op de korrel

Steentapijt, siergrind, grindvloer, korreltapijt of natuursteentapijt ... hoe je het ook noemen wil, het is een strak natuurproduct dat bestaat uit miljoenen gezeefde en gezuiverde, natuurlijke, fijne afgeronde quartzkorrels van ca. 1 tot 4 mm diameter die met de meeste zorg geselecteerd, gewassen en gevuurdroogd worden en vervolgens machinaal op hoge temperatuur gekleurd worden.

De steentjes of quartzkorrels worden bij plaatsing gemengd met gemiddeld 8% twee-componentenhars. Het uitzicht van uw steentapijt is afhankelijk van de verschillende korrelgroottes en de kleur van de quartzkorrels. De meeste uitvoeringen gebeuren met korreldikte 2-3 mm of een combinatie van 1-2 en 2-3 mm voor een optimaal legresultaat, strakke en moderne uitstraling en een eenvoudig onderhoud. Je hebt dus een enorme waaier van mogelijkheden en kleurcombinaties, u kan eindeloos mixen met kleuren en motieven.

Steentapijt is een naadloos, veelzijdig, decoratief vloersysteem en perfect combineerbaar met vloerverwarming. Siergrindvloeren zijn een perfect passende vloer voor zowel gezinswoningen als voor bedrijven, kantoren, winkels, ...

Diverse kleuren & samenstellingen

Verschillende decoratieve mogelijkheden, die passen in elk interieur, modern of klassiek ... van egale kleuren tot gespikkeld, met of zonder glitters. De look wordt bepaald door de kleur en de dikte van de quartzkorrels.

Krasbestendig en enorm duurzaam

Geschikt voor verschillende ondergronden

Van nieuwe dekvloeren tot oude tegelvloeren, zolang u maar beschikt over een egale, blijvend droge, vormvaste en vetvrije ondergrond. Een geschikte primer is absoluut noodzakelijk en soms kan andere ondergrondvoorbereiding bijkomend nodig zijn. Dit alles maakt een steentapijt tevens dé idedale vloer in renovatie-projecten waarbij u breekwerk kan vermijden!

Antiallergisch

Gesloten steentapijt is huisstofmijtvrij en dus ideaal voor personen met allergieën.

Geringe opbouwdikte

Zowel met een korreldikte 2-3 mm als met een combinatie van 1-2 en 2-3 mm wordt er geplaatst op ca. 6 mm dikte.

Geschikt voor vloerverwarming

De lijmen ondervinden geen nadeel van de temperatuur (tot max 60°C). U zal de aangename warmte sneller ervaren omdat de korrelstructuur en de lucht tussen de steentjes vrijwel onmiddellijk verwarmd wordt.

Slijtvast en slipvast

Door de natuurlijke structuur van de quartzkorrels bekom je een goede grip waardoor een steentapijt uitermate geschikt is voor zowat elke ruimte, uitermate duurzaam voor zowel residentiële als professionele omgevingen.

Onderhoudsvriendelijk

U kan kiezen uit een open of een gesloten structuur. Een gesloten structuur heeft weinig onderhoud nodig, gewoon regelmatig stofzuigen en een jaarlijks onderhoud met een speciale schoonmaakmachine - dewelke bij ons in bruikleen mogelijk is - is wel aan te raden.

De warmte van de natuur aan uw voeten

Een steentapijt neemt zeer snel de omgevingswarmte op.

Vochtige ruimtes

Toepasbaar in vochtige binnenruimtes, behalve dan in de douche.

Realisaties

Laat je inspireren ...

Kleuren

Een greep uit de verschillende kleuren en samenstellingen

Onderhoud

Klik hier voor meer informatie voor onderhoud van uw gesloten steentapijt.