KurkKurkvloeren en wandkurk

Toen wij in 1996 zelf voor het eerst in aanraking kwamen met kurk was dit voor veel mensen nog een vrij ongekend materiaal, tenzij dan als kurken stop in een fles wijn. Al bestaan kurkvloeren echt al wel veel langer! De eerste kurkvloer in 'the oval office' was een kurkvloer die werd verlijmd in 1934 en standhield tot halverweg de jaren 1970! Kurkvloeren en wandkurk winnen steeds meer aan populariteit. Wij hopen dat onze website u een beetje wegwijzer kan maken in dit wondermooie natuurproduct.

Natuurproduct

Kurk is afkomstig van de bast van de kurkeik. Eens de kurkeik 25 jaar oud wordt de schors handmatig van de stam gehaald. Dit gebeurt tijdens de hete zomermaanden als de kurkschors door vochtonttrekking loslaat van het cambium. Een proces dat om de 9 jaar herhaald wordt.

Duurzaam

De instandhouding van de kurkwouden houdt erosie van de bodem en woestijnvorming tegen. Dit behoud van de kurkwouden komt de biodiversiteit, ecosysteem waarin organismen kunnen leven, ten goede. Zo wordt ook de CO2-uitstoot in Portugal met zo'n 5% verminderd! Recente onderzoeken toonden aan dat ontschorste kurkeiken 3 tot 5 keer meer CO2 opslaan dan de niet geoogste kurkeiken.

Geluidsdempend

Door de unieke celstructuur waarbij de cellen functioneren als geluidsisolatoren absorbeert kurk optimaal geluiden en trillingen. Loopgeluiden worden sterk afgezwakt, en dat merk je zowel in de ruimte zelf als in de ruimtes eronder. Vergelijkende testen tussen kurkvloeren en laminaatvloeren hebben aangetoond dat kurkvloeren het geluid tot 53% reduceren.

Vochtbestendig

Door de verschillende harsen is kurk van nature uit vochtafstotend en zeer goed bestand tegen aantasting van schimmels en insecten.

Warm en isolerend

Met kurk geniet je van uitstekende isolerende eigenschappen. Dit komt door de unieke celstructuur, kurk bestaat immers grotendeels uit 14-zijdige cellen die gevuld zijn met lucht. Er zitten ongeveer 40 miljoen cellen of luchtkamers in 1 kubieke centimeter kurkschors, hierdoor kan je stellen dat 1 mm Qualycork kurkvloer ongeveer dezelfde isolatiewaarde heeft als 4 cm beton. Kurk neemt de omgevingstemperatuur op en houdt deze zeer lang vast, hierdoor voelt je kurkvloer steeds comfortabel warm aan en is dus bovendien ook aangenaam voor je energiefactuur.

Loopcomfort

De unieke celstructuur van de Qualycork kurkvloeren maakt ook dat deze licht veerkrachtig is. Kurkvloeren van Kurkfabriek Van Avermaet zijn steeds aangenaam zacht om op te lopen en dus ergonomisch waardoor je gewrichten minder belast worden.

Antistatisch

Een kurkvloer is antistatisch en verhindert dus de opbouw van statische elektriciteit waardoor er bij een kurkvloer rondvliegend stof aanzienlijk beperkt wordt. Dit is een enorm groot voordeel van onze Qualycork kurkvloeren voor mensen met stofallergie en astma.

Onderhoudsvriendelijk

Dankzij de speciale toplaag op een kurkvloer wordt schoonmaken kinderspel. Snel even met een flipper, stofzuiger of uitgewrongen dweil erover en je kurkvloer straalt weer van schoonheid!

Verlijmde traditionele kurkvloeren

Te verlijmen kurktegels in 28 verschillende motieven, gevarieerde kleuren en diverse formaten.
Geschikt voor alle kamers, alsook de badkamer.

Zwevende traditionele kurkvloeren

Klikvloeren met kurk als toplaag en onderlaag in verschillende motieven en gevarieerde kleuren.
Niet geschikt voor vochtige ruimtes.

Verlijmde digitale kurk

Te verlijmen kurktegels met een zeer gedetailleerde digitale bedrukking van hout of natuursteen.
Geschikt voor alle kamers, alsook de badkamer.


Zwevende digitale kurkvloeren

Een ruime keuze klikvloeren met een toplaag in kurk, digitaal bedrukt met het uitzicht van hout of natuursteen.
Niet geschikt voor vochtige ruimtes.

Zwevende kurk-vinylvloeren

Kurk-vinylvloeren met kliksysteem waarbij gunstige akoestische effecten van een dubbele kurklaag gecombineerd worden met een zeer slijtvaste LVT-toplaag met uitzicht van hout of natuursteen.
Niet geschikt voor vochtige ruimtes, behalve de revolutionaire hydrocork kurkvloeren.

Wandkurk

Decoratieve, duurzame en klankverbeterende kurktegels om te verlijmen. Beschikbaar in verschillende motieven, gevarieerde kleuren en allerlei stijlen.
Geschikt voor vochtige ruimtes, maar niet in de douche.